Sider

mandag 29. februar 2016

Portrett

De siste ukene har vi jobbet med portrett. Først studerte vi noen kjente fotografer og ble inspirert. Deretter ble vi delt inn to og to med oppgave om å ta to forskjellige bilder av hverandre. Det ene skulle være et helt vanlig portrett med fokus på ansiktsuttrykk. Det andre bilde skulle representere personen vi jobbet med. Jeg jobbet med Camilla, og det var veldig gøy. Her er mitt første bilde av henne: 
Camilla er alltid bli og glad, og utrolig positiv. Derfor føler jeg dette uttrykket i bilde viser hvem hun er. 

Det neste bilde skulle skildre personligheten til Camilla. Camilla er som sagt alltid blid og glad, og hun tar godt vare på menneskene rundt seg. I tillegg er hun glad i musikk og spiller piano og synger. 


I dette bilde har jeg prøvd å få fram rett og slett Camilla. Hun har notene på seg som et slags skaut, som om det er en slags redning/lidenskap og noe som gir henne glede. I tillegg er bakgrunnen svart fordi jeg med bakgrunn og lyssetting har prøvd å få fram Camilla som et lys. Fordi Camilla lyser opp dagen til alle hun møter med sitt flotte smil. Hun er en pålitelig person man kan stole på og snakke med hvis man trenger det. Hun lyser opp i bildet og skiller seg ut. Med uttrykket sikter hun på en måte mot stjernene i måten hun ser opp på, som for meg symboliserer håp.

Under prosessen har jeg vært inspirert av blant annet Agnete Brun. Hun har kreative bilder, ofte med rekvisitter, og hun er opptatt av å skildre personligheten i portretter og forske på hvem det er hun tar bilde av. 
 
Disse bildene er tatt av Agnete brun. Her har hun med rekvisitter som er med på å skildre personen. Jeg hadde med noter i mitt bilde for å illustrere at hun liker musikk og holder på med det. 




fredag 19. februar 2016

Logo

Jeg har laget en logo til "The Chef", en eksklusiv og økologisk restaurant. Jeg har også lagt til en issuu med hele prosessen fra ide til ferdig produkt.





fredag 5. februar 2016

GIF

I det siste har vi jobbet med GIF animasjon i PFO. det har vært veldig gøy, morsomt å lære hvordan man gjør det og uttrykke seg gjennom bilder i bevegelse. GIFen vi skal levere inn skal gå under tema ROLL. Jeg prøvde å få en mandarin til å rulle ned gelenderet på trappene her på skolen. Jeg liker disse lysveggene langs med trappen, og synes det var gøy å fotografere her. Mandarinen har også en klar fin farge, og jeg tenkte dette kunne passe godt sammen. Jeg prøvde fra mange forskjellige vinkler. Her er noen:


Jeg liker de rette linjene og de enkle klare fargene. Pluss følelsen av metall. 

Likevel synes jeg det er denne her som best mulig har klart å skildre en spesiell stemning:
I denne GIFen får man følelsen av å få noe mot seg, spenning. Jeg liker den best fordi jeg mener den skildrer det å kaste seg ut i noe, krasje, slippe seg fri og falle. Jeg har endret utsnittet, gjort det kvadratisk og fått mandarinen til å rulle gjennom det gyldne snitt og over til den andre siden.
Jeg er ganske fornøyd med det jeg har fått til. Det var ganske vanskelig å komme på ideer, så jeg eksperimenterte litt og dette er resultatet. Jeg liker også linjene i bildet, og hvordan hånden slipper mandarinen på en lett og grasiøs måte, og at man ikke får se hele personen, bare hånden. 

Hånd tilhører Anne Dahl: