Sider

fredag 27. november 2015

#Mystyle

I de siste ukene har vi drevet med et prosjekt som handler om min stil. Hvordan jeg uttrykker meg visuelt. det har vært en spennende oppgave, og jeg er ganske fornøyd med det jeg har fått til. Som en avslutning på prosjektet skal vi lage to collager. En kvadratisk med de fire bildene under teamaet selfie, myplace, typo og color. Den andre collagen kunne være i et valgfritt format med de fire bildene og noen flere. Sammen skal collagene symbolisere min visuelle stil. Her er resultatet:


Her er den første collagen. Jeg bestemte meg for å gå for oransje, svart, hvit og grått. Det er fordi jeg ville ha så lite farger som mulig. Jeg synes det fort kan bli for mye i en collage. Derfor gjorde jeg selfiet mitt svart/hvitt. Jeg valgte å plassere de to svart/hvitt bildene i hvert sitt hjørnet fordi jeg synes det skaper mer balanse i bildet. Jeg valgte oransje som en tema farge i både color og myplace, men også orginalt selfie, fordi oransje er en farge som beskriver meg. Når jeg tenker på navnet mitt synes jeg det har en oransje, rød og gul-aktig stemning. Det er også en farge jeg er veldig glad i. Jeg liker at den er varm, og at den stråler og skiller seg ut.  


Dette er den andre collagen. Det var ganske vanskelig å komme på en ide som faktisk fungerte i praksis. Jeg liker å lage collager. Jeg liker å sette sammen ting som passer, både i farge, struktur, men også å skape kontrast. Jeg funderte lenge på hvordan jeg skulle gjøre det. Jeg testet ut mange forskjellige måter å gjøre det på. Men for meg er det veldig viktig at ting ikke er rotete. Derfor var det vanskelig å lage en collage med bilder som ikke nødvendigvis passer så godt sammen. Men her er i hvert fall resultatet. Jeg tok med noen flere bilder jeg har tatt de siste ukene, og satte dem sammen inntil hverandre. Likevel så det ganske kjedelig ut. Så jeg tegnet noen trekanter der det passet. Collagen formet seg magisk til en D, uten at jeg bevisst hadde tenkt over det. Det var ganske gøy, siden D er forbokstaven min. Tilslutt ble jeg veldig fornøyd med collagen. Jeg føler at den virkelig presenterer meg. Rot innenfor tydelige rammer. Jeg synes det ble oversiktlig, samtidig som den er kreativ. Kjempe morsomt prosjekt!   





torsdag 19. november 2015

Moodboard -kalender

I de neste ukene skal vi jobbe med å lage en kalender i grafisk. Det er veldig gøy, og jeg gleder meg til å jobbe mer med det. Før vi skulle begynne med kalenderen lagde vi et moodboard for å bli inspirert. Bildene er funnet på pinterest, i linkene under.
Jeg er fremdeles ikke ekspert på illustrator, men det blir bedre. Håper jeg. Her noen ideer. Jeg liker at ting er rent, enkelt og pent. Fordi jeg ikke er så god i illustrator enda, er det gansk vanskelig å få til noe som er like bra, men jeg har i hvert fall en ide. Jeg har lyst til å bruke trær som hovedtema for alle månedene. Altså trær i løpet av alle årstidene. Jeg har begynt å skisse litt, og det kommer seg. Gleder meg til fortsettelsen. 

  

onsdag 18. november 2015

Myplace

Ukens oppgave er å ta bilde under temaet myplace. Jeg har mange steder hvor jeg liker å være men valgte til slutt mitt absolutt favoritt sted.
Dette bildet er tatt av utsikten hjemme hos meg. Jeg elsker virkelig denne utsikten og har tatt utallige bilder her. Jeg elsker følelsen av luft man får av å se på utsikten, og alle fuglene som flyr over landskapet. Landskapsbilder er det jeg synes er aller morsomst å ta, fordi man virkelig har mulighet til å fange og ta vare på omgivelsene rundt seg. 
Jeg valgte å ta bildet slik jeg gjorde fordi jeg gjerne ville ha linjer i bildet. Jeg prøvde å få til at den øverste delen av åsen var en parallell linje med skogkanten under trærne. Jeg prøvde også å skape stemning i bildet med å ha buskene nærmest i en skrå linje. Jeg tok bildet på dette tidspunktet fordi det var tåke, noe som syns helt øverst i bildet. Jeg synes også at fargene beskriver roligheten ved utsikten. Jeg har også plassert de mest gyldne trærne i det gyldne snitt. Jeg har også tatt med mye av himmelen fordi jeg vil ha mye luft i bildet. Meningen med bildet er at det skal være beroligende å se på. Det beskriver også mitt fristed,
Jeg er fornøyd med resultatet og føler jeg har nådd målet mitt.  


Lysøvelse med egg

I dag har vi vært i fotostudio og øvd på lyssetting. Vi fikk utdelt et egg som vi skulle teste lyset på. Hvit mot hvit bakgrunn. Her er resultatet:



Det første er lys foran, det neste er lys fra 45 grader på siden, lys fra siden bak og lys bak på egget. Jeg liker det siste bildet best. Det er fordi det ser mest profersonelt ut. Jeg liker også graderingen i dargene, og at det er lite skygger i bildet. I de to miderste bildene er det mye hard skygge. Jeg synes det siste av dem skaper det fineste uttrykket. Jeg synes det blir mer dybde i det enn det første som er tatt fra siden. Det jeg har lært i dag er at det er viktig å ha kontroll over lys og ikke minst skygger når man skal ta bilder. Skyggene kan lage et helt spesielt uttrykk hvis man klarer å bruke dem riktig. Jeg gleder meg til å jobbe videre og til å jobbe med portrett. 

fredag 13. november 2015

søndag 8. november 2015

Selfie

Ukens oppgave er selfie. Dette er mitt bidrag:
Jeg valgte dette bildet fordi jeg liker fargene. Det er også et skjær av oransje i bildet, noe jeg føler passer til meg. Jeg likte også at det var litt bevegelse i bildet, noe som gjør det litt mer spennende enn et vanlig speilbilde med telefon.

torsdag 5. november 2015

Typo

Ukens oppgave var typografi, her er mitt bilde:

Bildet er tatt av en logo. Jeg beskjærte bildet ganske mye, fordi jeg vil skape mer spenning. Samtidig gjorde jeg bildet svart/hvitt fordi fargene så ganske rotete ut. Jeg synes resultatet er ganske ryddig og dynamisk. 

tirsdag 3. november 2015

Lys i studio

I dag har vi øvd oss på lyssetting i studio. Her er noen bilder fra dagens øvelsesoppgave.




De øverste er med kun en lyskilde fra høyre og en reflektor på venstre side. De to nederste er tatt med to sidelamper, en lampe over og lys på bakgrunnen. 

tirsdag 27. oktober 2015

Color

Ukens oppgave er color. 
Bildet er av en gul vegg, men redigert slik at det ser oransje ut. Jeg ville ha med litt hvitt også, derfor er vinduet og litt av den hvite veggen med.

torsdag 22. oktober 2015

Halloween kort

Ukens oppgave i grafisk var å lage et invitasjonskort med tema Halloween. Dette de to kortene jeg ble mest fornøyd med.

Det nederste er favoritten min, og det var det jeg leverte. Jeg valgte å levere dette fordi det er det jeg mener har mest med Halloween å gjøre. Det er lettere å se temaet på det nederste enn på den øverste synes jeg. Likevel er jeg fornøyd med begge to, og hadde lyst til å legge ut begge på bloggen. 

Happy Halloween! 

torsdag 8. oktober 2015

Plakat



Diptych -redigert

Jeg har fått tilbakemelding på det første utkastet av diptych bildet i forrige innlegg. Det jeg skulle prøve å forbedre var at jentas ansikt skulle passe med blomsten, slik at det hele ble en mer helhetlig form.
Jeg synes det var en god tilbakemelding og er veldig enig. Men det var veldig vanskelig å redigere, derfor er resultatet slik:

Bildet er fortsatt ikke helt perfekt, men formen er litt klarere. Tingen her er at man får med mindre av håret, noe jeg var fornøyd med i forrige utkast. 
Men her er i hvert fall resultatet etter tilbakemelding:)

onsdag 23. september 2015

Diptych


Diptych prosjekt - sammensetning av to bilder. Jeg ville at bildet mitt skulle være mørkt, men allikevel søtt. Derfor prøvde jeg å skape kontraster ved å bruke blomster til den mørke stemningen. Bildet er inspirert av Malala og diverse kampanjer for kvinner i østens rettigheter, og generelt like rettigheter for alle kvinner i hele verden. Grunnen til at jenta holder seg for øynene er fordi mange, spesielt jenter lever i frykt og uten beskyttelse. Blomsten er også med på å fremstille noe feminint. Blomsterknoppen nederst til venstre symboliserer vekst.  

For bedre kvalitet på bilde, se linken til instagram: 

onsdag 16. september 2015

Photoshop



Oppfølgingsartikkel til eventyret

Lover trygg bro

Av Darin Hagi                     16.09.215      10:35

Tidligere denne uken ble tre geiter overfalt av et troll på vei over Mysenelva. Onsdag morgen hadde politiet en pressekonferanse angående saken.

Mysen: Politimester Lars Karlsson kom fram til åstedet kun ti minutter etter hendelsen hadde utspilt seg.

- Politiet ankom etter svært kort tid. Vi har hatt uttrykkelser angående troll tidligere, men aldri her ved Mysenelva. Vi ønsker å gjøre turstien langs elva så trygg som mulig, og vi vil ikke at noen andre skal måtte oppleve dette.

Vitner tilkalte politiet. Da de kom, sto tre geiter på brua og et dødt troll lå i vannet. Liket ble fraktet vekk like etter.

- Det var ingen grunn til nærmere undersøkelse av trollet. Pårørende, Den største Bukkene Bruse forklarte selv hva som hadde hendt.

Av de tre Bukkene Bruse, var det den største bukken som drepte trollet i selvforsvar. Politiet vil ikke gå nærmere inn på dette, og mener at bukken skal gå fri.
Tross denne livsfarlige hendelsen mener politiet det ikke er noen grunn til å unngå turstien.

- Turstien er trygg, men vi forstår at folk er bekymret. For å hindre at dette skal skje igjen skal vi derfor ha trollvakter tilgjengelig ved broene fra kl. 12:00 til 21:00 hver dag. Slik vil vi holde trollene unna og holde stien trygg.

Broen over Mysenelva skal åpnes i ettermiddag. Trollvaktene skal først settes inn på mandag. Forhåpentligvis blir det siste troll å se i Mysen framover.  

      

tirsdag 15. september 2015

Nyhetsartikkel av et eventyr

LIVSFARLIG BRO

Av Darin Hagi       09.09.15    09:57

Skummel stemning: På denne broen ved Mysenelva ble tre geiter overfalt. Politiet har midlertidig stengt av området.

Tre bukker skulle krysse broen over Mysenelva for å beite på den andre siden. Hadde de visst hva som gjemte seg under brua, hadde de gått en annen vei.

Mysen: Tirsdag kveld skulle de tre Bukkene Bruse krysse broen over Mysenelva. De tre brødrene skulle til seters for å fetes opp. Men de fikk seg litt av et sjokk da de så trollet som holdt til under brua.

Overfalt av monster
Det var den minste Bukkene Bruse som krysset broen først.

- Plutselig var jeg nesten overfalt av et stort monster! Trollet truet med å spise meg, så jeg sa til trollet at det heller burde spise storebroren min, den mellomste Bukkene Bruse. Slik lot det meg gå.
Da den mellomste bukken gikk over broen, var han heller ikke forberedt på det som møtte han. Den mellomste sa også til trollet at det heller burde smake på deres storebror, den største bukken.

Store horn ble redningen
Den største Bukkene Bruse brukte sine store horn til å stange i hjel trollet. Liket ble hentet av politiet onsdag morgen.

- Jeg er veldig glad for at det gikk så bra som det gjorde, og jeg er glad jeg kunne beskytte familien, smiler den største bukken.

Selv om de tre bukkene sitter igjen med en opplevelse de sent vil glemme, er de glade de er i live og kan beite på den andre siden av elva.